2. Građanska inicijativa „Spasimo Koranu“

Građanska inicijativa „Spasimo Koranu“

Jedan od sudionika „Akademije razvoja lokalnih zajednica“ koja se održala u ožujku ove godine, Marin Bakić, pokrenuo je tijekom ljeta građansku inicijativu „Spasimo Koranu“. Građanska inicijativa „Spasimo Koranu“ oformila se nakon saznanja da se na području grada Karlovca u neposrednoj blizini obale rijeke Korane, namjerava sagraditi visok zid čime bi se narušio krajobraz koranske obale u središtu Karlovca. Protiv takve namjere pokrenuto je prikupljanje potpisa te je online prikupljeno oko 3600, dok klasičnom peticijom oko 2100 potpisa. Ovu građansku inicijativu predvođenu Marinom Bakićem čine 3 udruge te 15 pojedinaca – aktivista te je Grad Karlovac prihvatio dva od tri zahtjeva peticije “Spasimo Koranu”.

Različitim akcijama i građanskim inicijativama možemo puno postići u našim zajednicama, s toga se prepustite, povežite, iskoristite trenutak i budite promjena koju želite vidjeti, jer aktivna zajednica nije netko drugi, aktivna zajednica ste Vi!

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u 2019. godini provodi programa „Aktivni u zajednici“ u okviru programske suradnje Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, na području 5 županija: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska.