1. Novosti iz udruga
  2. „Fotkam ti priču“

„Fotkam ti priču“

U tijeku je Mjesec borbe protiv ovisnosti, koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca. Udruga za pomoć ovisnicima Vida iz Rijeke obilježava ga, između ostalog, i organizacijom izložbe „Fotkam ti priču“. Riječ je o izložbi fotografija tetovaža liječenih ovisnika, ali i drugih zaljubljenika u tetovaže, koji žele doprinijeti cilju izložbe, a to je smanjenje predrasuda prema ovisnicima i poticanje tolerancije na različitost. Izložba će biti postavljena u Book caffeu Dnevni Boravak 11.12.-22.12., a službeno otvorenje izložbe najavljeno je za 11.12. u 19h.

U suradnji s fotografkinjom Eni Brušnjak i Domom za ovisnike Zajednice Susret iz Splita, Udruga je prikupila fotografije tetovaža liječenih ovisnika i priče o tome kako su tetovaže nastale, te je tako nastala izložba pod nazivom „Moje slike, moji snovi“. U međuvremenu, mnogi su se građani pridružili projektu s vlastitim tetovažama i pričama te je tako nastala izložba „Fotkam ti priču“.