2. Dvije istarske škole dobitnice nagrada Nacionalne zaklade

Dvije istarske škole dobitnice nagrada Nacionalne zaklade

U subotu se u Zadru održala svečana dodjela nagrada nagrada osnovnim i srednjim školama za njihov doprinos razvoju volonterstva i filantropije u 2019. godini. Na popisu škola koje su dobile nagradu nalaze se i osnovna škola Svetvičenat i srednja turističko ugostiteljska škola A. Štifanića iz Poreča.

Ukupno je odobreno 15 nagrada, od kojih 9 nagrada "Otisak srca" osnovnim školama za volonterske inicijative djece i 6 nagrada "Dobrota nas veže i spaja" srednjim školama za razvoj filantropije i društvenog angažmana mladih. Osim plaketa "Otisak srca" i "Dobrota nas veže i spaja" svim nagrađenim školama odobrena su sredstva u pojedinačnim iznosima do 10.000,00 kn za provedbu nagrađenih inicijativa i modela.

Učenici osnovne škole Svetvinčenat osmisli su projekt zajedničkog čišćenja i uređenja šumice a srednjoškolci iz Poreča program obilježavanja rođendana korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Poreč.

Hvalevrijedni programi osmišljeni od strane učenika prava su vrijednost današnjice.

Čestitamo školama!