2. Donatorska akcija „S druge strane ogledala: od pacijenta do programera“

Donatorska akcija „S druge strane ogledala: od pacijenta do programera“

Zaklade SOLIDARNA i udruge Ludruga pozivaju Vas na dobrotvornu kazališnu večer i popratnu donatorsku akciju „S druge strane ogledala: od pacijenta do programera“ koja će se održati u sklopu Tjedna mentalnog zdravlja, u subotu 12. listopada 2019. u 19h u Kulturnom centru mladih Ribnjak u istoimenom zagrebačkom parku, dok je donatorska akcija otvorena do kraja listopada.

Svrha ove donatorske akcije je solidarna podrška gospodinu Hrvoju, 38-godišnjem pacijentu Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači koji je uz snažnu volju i podršku svog terapijskog tima odlučio završiti studij informatike Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu i postati programer, i to ovdje i sada, dok je na liječenju u bolnici! Cilj je prikupiti cjelokupni iznos dvogodišnje školarine od 14.600 kn koji bi gospodinu Hrvoju omogućio mirno studiranje, sve do diplome programera. Naime Hrvoje je nezaposlen te na liječenju i nema izvora iz kojih može pokriti ovaj trošak, dok naš sustav podrške u zapošljavanju ne predviđa ovakav oblik podrške za visoko obrazovanje,iako se pritom radi i o osobi u riziku dugotrajne nezapošljivosti, siromaštva i socijalne isključenosti. Upravo zanimanje programera omogućuje Hrvoju budući rad u ritmu koji će odgovarati njegovim zdravstvenim mogućnostima kao i konkurentnost na digitalnom tržištu rada, povrh njegove lokalne zajednice u Slavoniji.

Kulturni program uključuje izvedbu polusatne kazališne predstave „S druge strane ogledala“ nastale u sklopu radionica forum teatra udruge Ludruga, nakon čega slijedi prigodni razgovor o izazovima i iskoracima u uključivanju osoba sa psiho-socijalnim izazovima u obrazovanje i rad te druženje uz piće, glazbu i domaće kolače. Razgovor sa svima u publici će uvodno pokrenuti prim. dr. Marina Kovač, ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice „Ivan Barbot“ u Popovači, gospodin Hrvoje, korisnik ove akcije i budući programer, gospođa Vlatka Rožić Petak, predsjednica udruge Ludruga i iskustvena stručnjakinja, dr. Hrvoje Handl, psihijatar i kazališni redatelj predstave „ S druge strane ogledala“, a razgovor će voditi Sanja Sarnavka, predsjednica Zakladne uprave SOLIDARNE.

Upute za doniranje za akciju "S druge strane ogledala: od pacijenda do programera" te više o samoj akciji možete pronaći na: https://www.solidarna.hr/

Kontakt osoba za zainteresirane donatore: Ivan Blažević, tajnik Zaklade SOLIDARNA, e-adresa: ivan.blazevic@solidarna.hr, mob: 091 4825 449