1. Novosti iz udruga
  2. Buzetski osnovnoškolci uče istarske plesove, balun, šete paši, polku

Buzetski osnovnoškolci uče istarske plesove, balun, šete paši, polku

Malim projektom “Nonice šijo, utroke plešejo” kojim se želi očuvati i promovirati istarska kultura, sačuvati tradicija te istovremeno potaknuti međugeneracijska suradnja i volonterski rad započeo je u Buzetu. Želja je da se mladi naraštaji upoznaju, zavole i sačuvaju od zaborava istarske plesove i napjeve te upoznaju istarske instrumente i običaje. Učenici folklorne sekcije i produženog boravka uče osnovne korake i uvježbavaju plesove: šetepaši, rašpu, špic polku i balun. U Domu za starije osobe gospođa Ana Brozić, volonterka i krojačica, „uzela je mjere“ malih plesača, da bi se moglo krenuti u nabavku materijala za nošnje. Pomažu joj korisnice organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe i domaćica Dnevnog boravka Goranka Črnac. Projekt Glazbenog društva „Sokol“ Buzet “Nonice šijo, utroke plešejo” financiran od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina preko natječaja „Mali projekti za bolje sutra“ od 18.09.2019.godine.