1. Novosti iz udruga
  2. Bistro Punkt osvojio 100.000 kuna za inovativno zapošljavanje osoba s invaliditetom

Zagrebačka banka danas je proglasila pobjednike šestog izdanja programa Moj Zaba Start 2019. Tako je u kategoriji društvo drugu nagradu osvojio Bistro Punkt za projekt Inovativno zapošljavanje osoba s invaliditetom. Ovo jedinstveno društveno poduzeće, koje već dvije i pol godine uspješno posluje na pulskom stadionu, bilo je uvršteno među deset finalista na natječaju Zagrebačke banke u kategoriji "Društvo". Kroz projekt "Moj Zaba Start" Zagrebačka banka nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje te pruža potporu najboljima u različitim područjima. Zaba je kroz projekt do sada podržala više od 50 održivih projekata među kojima su inovativni startupi, društveno odgovorne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.

Pulska tvrtka Punkt nastala je kako bi se generirala radna mjesta za osobe s invaliditetom u području ugostiteljstva i poljoprivrede i njegova vlasnica Danijela Kasumović-Maružin jako je ponosna osvajanjem prestižne nagrade, posebice što su je osvojili u konkurenciji čak 417 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske.Nagradu će iskoristiti kako bi pokrenuli eko-poljoprivredu te otvorili još barem dva nova radna mjesta za osobe s invaliditetom. Trenutno je u Punktu zaposleno 11 osoba, od čega sedam s invaliditetom.

Sve pohvale odličnom primjeru društvenog poduzeća Punkt!