1. Novosti iz civilnog društva
  2. Aktivnom lokalnom zajednicom do sredstava za opremanje škole

Aktivnom lokalnom zajednicom do sredstava za opremanje škole

Preko tisuću Medulinaca okupila je sportsko – rekreativna i zabavna manifestacija humanitarnog duha na 5. Obiteljskom danu, održanom u subotu 12. listopada 2019.

Umrežavanjem 31 organizacije te više od 170 osoba, od čega stotinu volontera, svojim je timskim radom i osobnim trudom dokazalo kako se aktivnom zajednicom može realizirati manifestacija višestrukog značaja. Pojedinci, udruge, ustanove, mjesni odbori, klubovi i firme su bogatim programskim sadržajem omogućili posjetiteljima razne aktivnosti, od vožnje mališana u mini automobilima, jahanje konja, vožnje turističkim vlakićem ili barkom po medulinskom portu, doniranjem raznih uporabnih predmeta,mjerenje šećera i tlaka do kušanja raznih domaćih specijaliteta.

Da se aktivnom zajednicom mogu riješiti lokalni problemi dokazuje ova humana akcija kojom je prikupljeno više od 40.000,00 kuna namijenjenih za nabavu peći za keramiku i klupa za opremanje novoizgrađenog dijela škole.

Ovakva manifestacija je pravi primjer svijesti građana o filantropiji i dobročinstvu te poticanja ljudi da pomažu u svojoj zajednici.

Detalje možete pročitati ovdje.

Povratak na prethodnu stranicu