2. “Aktivni u zajednici” u Puli i Marčani

“Aktivni u zajednici” u Puli i Marčani

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, nakon niza Gradova i Općina, predstavila je programa „Aktivni u zajednici“ i u Gradu Pula i Općini Marčana u srijedu 28.03.2018.godine. Bila je to dobra prilika da se građane educira o vrijednostima društvenog kapitala, a isti su pozvani na uključenje, odnosno predlaganje konkretnih ideja za realizaciju u lokalnoj zajednici.

Predstavljanjima su pristustvovali predstavnici udruga, ustanova, institucija i građani koji su zainteresirani za razvoj svoje lokalne zajednice. Kako bi potaknuli građane na uključivanje u program, predstavljanjima su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci te načelnik Općine Marčana Predrag Pliško koji su tom pigodom pozdravili i zahvalili se svim prisutnima, dok je Upraviteljica Zaklade, Helga Možé Glavan naglasila važnost društvenog kapitala za kvalitetan život u lokalnoj zajednici, a koji se ponajviše odnosi na međusobno umrežavanje, povezivanje i dijeljenje resursa. „Ljudski kapital je ono što je najveća vrijednost jedne zajednice i to trebamo staviti u funkciju razvoja svake zajednice“, rekla je Možé Glavan i dodala: „U današnje vrijeme uglavnom smo usmjereni na razvoj i ulaganje u infrastrukturne projekte, ali moramo stvarati društveni sadržaj, razvijati društvene usluge, pogotovo u manjim sredinama, kako bi podizali kvalitetu života. Moramo koristiti i umrežiti društvenim kapital koji imamo“.

Upravo putem ovog programa Zaklada želi potaknuti građane na promišljanje i uključenje u razvoj svoje zajednice, predlaganje onoga što im treba ali i potaknuti ih da pronađu načine za rješavanje tih problema.

U Gradu Pula program se provodi u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta te ideje koje se prijavljuju trebaju biti usmjerene prevenciji krimitaliteta i povećanju sigurnosti i kvalitete života u Gradu Puli.

Pozivamo Vas da putem obrasca dostupnog na web stranici Zaklade prijavite ideje koje želite realizirati jer možda će upravo Vaša biti izabrana za realizaciju u suradnji s ostalim građanima Vašeg grada/općine.

Aktivna zajednica nije netko drugi, aktivna zajednica ste Vi!