1. Novosti iz udruga
  2. Adriatic Plastic Challenge - Zaustavimo zagađenje plastikom

Adriatic Plastic Challenge - Zaustavimo zagađenje plastikom

Adriatic Plastic Challenge je timsko natjecanje u obliku dvodnevnog bootcampa, a koje organiziraju udruge Terra Hub i Zona uz podršku Volva Adria. Sudjelovanje se ne naplaćuje, a najbolje ideje mogu osvojiti novčane nagrade. Traže se inovativna rješenja kako bi se zaustavilo zagađenje mora plastikom.

U sklopu Adriatic Plastic Challenge-a žele pronaći rješenja koja će doprinijeti zaustavljanju daljnjeg dotoka plastičnog otpada u Jadransko more te se želi osvijestiti što veći broj ljudi o problemu plastičnog zagađenja i potaknuti ih na odgovorno ponašanje.

Prijaviti se mogu kreativci, inženjeri, znanstvenici, poduzetnici, profesori, studenti, aktivisti, avanturisti i svi ostali koji dijele s nama strast prema očuvanju morskog ekosustava. Nakon prijave odabrani kandidati i kandidatkinje će biti pozvani da prisustvuju u intenzivnom dvodnevnom bootcamp-u pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka.

Na kraju bootcampa timovi će imati priliku prezentirati svoje projekte pred stručnim žirijem i imati priliku za osvojiti novčana nagrade!

Rok za prijavu ideja je do 10. rujna 2018. godine.

Povratak na prethodnu stranicu