1. Novosti iz udruga
  2. Predstavljen projekt izrade Regionalnog programa za mlade Istarske županije

Predstavljen projekt izrade Regionalnog programa za mlade Istarske županije

Savjet mladih Istarske županije pokrenuo je izradu "Regionalnog programa za mlade IŽ". Riječ je o krovnom dokumentu sa konkretnim djelovanjem i aktivnostima mladih u razdoblju od 2018.-2022.godine, za koju je Ministarstvo za demografiju izdvojilo 52.500 kuna a Istarska županija 57.500 kuna.

U njemu će se izraditi adresar udruga mladih Istarske županije, adresar ostalih organizacija koje rade sa mladima, upitnik koji će odrediti kapacitiranost u svim općinama i gradovima Istre, te potaći osnivanje i jače djelovanje i umreženost Savjeta mladig gradova i oćina sa Županijskim savjetom, proaktivne aktivnosti za unaprijeđenje života mladih i naći adekvatne odgovore na potrebe mladih.

Na jučer održanoj press konferenciji predstavljen je projekt izrade tog programa, na kojoj su sudjelovali: Istarski župan Valter Flego, predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić, voditeljica projekta iz UO za međunarodnu suradnju i eu poslove Gordana Širol, predsjednica Udruge mladih i Alumni FET Pula Kristina Rabar, potpredsjednica Udruge za mlade Alfa Albona Renata Kiršić, predsjednica Udruge društvo za istraživanje i potporu Marta Berčić, te predsjednik Savjeta mladih IŽ-je Andrej Jurković.

Pozivaju se svi mladi i svi koji rade sa mladima da se uključe u izradu ovoga vrlo važnog dokumenta. Više pročitajte: https://goo.gl/u0yioe