1. Novosti iz udruga
  2. 83TEH KONFERENCIJA „Kultura i zajednice dijeljenja“

83TEH KONFERENCIJA „Kultura i zajednice dijeljenja“

Društveni centar Rojc, kao član europske mreže nezavisnih kulturnih centara „Trans Europe Halles“ (TEH), organizira TEH konferenciju u Društvenom centru Rojc od 25. do 28. svibnja 2017. Tema konferencije je „Kultura i zajednice dijeljenja“ („Culture and Sharing Communities“). Program konferencije dostupan je na http://teh.rojc.eu/programme/

Konferencija će obuhvatiti teme koje preispituju odnos kulturne i zajednice s ciljem stvaranja odgovornih zajednica koje pružaju bolju kvalitetu života zajednici. Možemo li dijeliti kulturu među sobom? Ako je tako, na koji način? Razvija li to nova područja suradnje i stvaranja otvorena za javnost? Kako možemo stvoriti publiku koja aktivno sudjeluje u stvaranju umjetnosti, kao i u novim modelima upravljanja i javnim politikama? Pružaju li popularizacija digitalnih medija i lako dostupnih digitalnih alata nove mogućnosti za vrijeme i prostore u kojima stvaramo i kako zajednica utječe na kreativnost umjetnika u njihovom kreativnom procesu? Kako praksa dijeljenja poboljšava rad, odnose i održivost u kulturnim centrima?

S naglaskom na potencijal kulturnih centara za razvoj zajednice, tijekom konferencije će se istražiti različiti modeli uzajamnosti i sudjelovanja. Analizirat će se kako društveni i kulturni centri mogu razviti kulturu dijeljenja; Kako različite prakse mogu pridonijeti društvenom i umjetničkom suživljavanju, demokratizaciji društva, vrednovanju društvenih vrijednosti i promjenama društvenih paradigmi te kako kulturni centri kao prostori razmjene i mašte postaju središtima društvene inovacije i zajednica prakse.

Pozivaju se kulturni djelatnici i ostali zainteresirani s područja Istarske županije da prisustvuju konferenciji.

Prijave su obavezne i otvorene su do 15.5.2017.
Obrazac prijave
Za sve informacije obratite se na e-mail: surojc.elena@gmail.com