1. Međusektorska suradnja

Filantropski dan

U sklopu projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“ Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, zajedno sa svojim partnerima na projektu, organizira dane filantropije.

„Philanthropy day“ su događaji koji imaju za cilj podići svijest javnosti o filantropiji, o tome što ona predstavlja te kolika je njena važnost za društvo danas. Za sve prolaznike, na javnim gradskim površinama u 4 grada (Karlovac, Gospić, Rijeka i Pula) održat će se javna akcija sa jasnom porukom „Izađi iz labirinta samoljublja, budi dio dana filantropije“. Provoditelj te akcije je Centar za građanske inicijative Poreč u suradnji sa umjetnicama Barbarom Galant i Natašom Martinčić – Marijanom.

Kao takvi, dani filantropije dio su programa Tjedna filantropije koji se ove godine po prvi puta obilježava u cijeloj Hrvatskoj. Organizator Tjedna filantropije je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj, dok su suorganizatori: Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah" iz Zagreba, Slagalica - zaklada za razvoj lokalne zajednice, Osijek, Zaklada "Kajo Dadić" iz Splita i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Pula.

Dani filantropije održat će se kako slijedi:

U Karlovcu, u subotu, 24.9. na sajmu udruga (Šetalište dr. Franje Tuđmana) od 10 do 14 sati
U Gospiću, u ponedjeljak, 26.09. na Poligonu, kod Autobusnog kolodvora od 10 do 12 sati
U Rijeci, u petak, 30.09. na Riječkom korzu, u 10 sati, a u 11 sati će se u Gradskoj vijećnici održati  okrugli stol pod nazivom: „Zaklade lokalnih zajednica – Održivi model potpore razvoju filantropije i civilnoga društva“.
U Puli, 1.10. održat će se zadnji Dan filantropije nizom sadržaja, sve kreće ujutro, na Narodnom trgu kod Gradske tržnice, u 9 sati, nastavlja se Konferencijom „Filantropija – oslonac održivih zajednica“ u 12 sati te Svečanim obilježavanjem 10 godina rada Zaklade i otvaranjem velike izložbe o filantropiji pod nazivom #filantropija…? u 19 sati, u Muzejsko galerijskom prostoru Sveta srca.

Projekt „Filantropija – oslonac održivih zajednica“financiran je iz sredstava Europske unije putem Programa: IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva.