1. Međusektorska suradnja

Info dani 2016

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva održala je Info dane 2016 organizacija civilnog društva od 14. do 18. ožujka 2016. na nekoliko lokacija u Puli.

U sklopu četverodnevnog programa zainteresiranoj je publici bio ponuđen pregršt raznovrsnih tema. Tako je prvi dan, 14. ožujka bio posvećen onima koji tek ulaze u svijet trećeg sektora: kroz ''ABCdu'', početničku edukaciju koja je pokrila teme osnivanja udruge pa sve do rada, proračuna i načina financiranja te, kroz izlaganje Danijele Ustić iz Volobnterskog centra Istra, o mogućnostima koje pruža volontiranje. Drugi dan je u prijepodnevnim satima okupio četvero gostiju koji su govorili o novostima, odnosno inovativnim rješenjima za razvoj civilnog sektora:  Vladimir Šestović iz European Civic Foruma održao je predavanje o zagovaranju i javnim politikama, Mirna Karzen iz Laboratorija za društvene inovacije o društvenim inovacijama, te Marko Gregović i Hajdana Rukavina iz društvene tvrtke Brodoto d.o.o. su okupljenje upoznale s crownfundingom i alternativnim načinima financiranja projekata. U popodnevnim satima u utorak je održana i javna tribina u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula „Inovativna rješenja za razvoj civilnog društva“.

Treći dan je protekao u znaku okruglog stola na temu problematike i mogućnosti SOS telefona u suradnji s Gradom Pula u prostorima Vijećnice Grada Pule, dok je četvrti dan bio rezerviran za javno predstavljanje projekta ''El sistema u Istri'' u Domu hrvatskih branitelja, tijekom kojeg je partnerska udruga SO DO predstavila sve prilike koje donosi ovaj specifičan projekt. Posljednjeg je dana, u petak 18.3.  u Visokoj tehničko-poslovnoj školi Politehnika Pula održan i okrugli stol o mogućnostima suradnje s Politehnikom i udruge studenata i alumnija sa Zakladom.

Više o Info danima 2016. možete pročitati na sljedećim linkovima:

Info dan ponedjeljak

Info dan utorak